ben ik ook op zoek gegaan naar het juiste type hout om er
de lepel uit te maken om te gebruiken in de smaakimpregnatie.
de lepel uit te maken om te gebruiken in de smaakimpregnatie.
Als eerste mogelijkheid kwam het hout van een fijnspar naar voor
al een mogelijke houtsoort aangezien deze heel poreus is.
hieronder vindt u een foto van de fijnspar onder een elektronenmicroscoop.al een mogelijke houtsoort aangezien deze heel poreus is.
U ziet duidelijk dat deze houtsoort poreus is.
Naaldhout in het algemeen geeft helaas een bijzondere smaak af,
en wanneer ik andere smaken door het hout probeerde te laten opnemen,
veranderde de smaak resoluut.
Daarom zocht ik verder en vond in populierenhout een goed alternatief.
Het populierenhout is een zachte houtsoort en is licht.
Verder geeft het geen smaak af, en vele smaken die hierop werden geïmpregneerd verschillen niet of nauwelijks van de originele smaak.
en wanneer ik andere smaken door het hout probeerde te laten opnemen,
veranderde de smaak resoluut.
Daarom zocht ik verder en vond in populierenhout een goed alternatief.
Het populierenhout is een zachte houtsoort en is licht.
Verder geeft het geen smaak af, en vele smaken die hierop werden geïmpregneerd verschillen niet of nauwelijks van de originele smaak.
Voor de vormgeving van de lepel heb ik vooral gelet op
het feit dat het belangrijk is dat er wordt gezogen aan het hout.
hierdoor moest de lepel relatief smal worden uitgevoerd,
zodat de lepel niet te veel plaats inneemt in de mond.
hierdoor kan de mondholte klein gemaakt worden, wat de mogelijkheid geeft
om te zuigen aan de lepel.
het feit dat het belangrijk is dat er wordt gezogen aan het hout.
hierdoor moest de lepel relatief smal worden uitgevoerd,
zodat de lepel niet te veel plaats inneemt in de mond.
hierdoor kan de mondholte klein gemaakt worden, wat de mogelijkheid geeft
om te zuigen aan de lepel.
Hieronder vindt u een afbeelding van mijn lepel in populierenhout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten